SAKIT TELINGA DENGAR TUN MAHATHIR ASYIK SEBUT B40 TERIMA BRIM ‘MALAS’

By November 26, 2018 Editorials

Bantuan ‘cash transfer’ macam BR1M dan BSH di negara maju pun ada ‘as a social safety net measures’.

Jadi, statement Tun ni dah lapuk dan sangat ‘inappropriate’.

Org sibuk nak tambah baik mekanisma, dia tak habih-habih dok kata penerima BR1M ‘malas’.

i) Kalau suami isteri bekerja dengan gaji minimum RM 1,100 x 2 pun masih tergolong dalam B40.

ii) Ibu tunggal 2,3 orang anak, dengan gaji minimum pun masih B40.

iii) Bapa tunggal 2,3 orang anak dengan gaji minimum, buat kerja ‘part time’ potong rumput pun masih B40.

Pelik dengan ‘assumption’ Tun M ni.

Apakah ada mana-mana statistics, analysis yang mengklasifikasikan penerima BR1M sebagai pemalas?

Saya sarankan, kalau tak ikhlas samgat, BSH tu tarik balik saja lah.

Tiada lah nak panas telinga asyik dengar Tun M mengata orang miskin ‘malas’

Syed Agil Jamalullail

Leave a Reply